Koroner Anjiyografi

Koroner Anjiyografi Nedir?

Koroner anjiyografi kalbi besleyen koroner damarların görüntülemesi için yapılan girişimsel bir tanı yöntemidir. Kasık, el bileği, kol, çok nadir de koltuk altı atardamarları kullanılarak özel kılavuz teller, kateterler, opak madde  ile yapılır. Eğer darlık veya tıkanıklık tespit edilirse aynı seansta hiç ara vermeden darlık veya tıkanıklık balon ve stent yöntemi ile açılır. Eskiden sadece kasıktan yapılan koroner anjiyografi ve stent işlemi son zamanlarda tamama yakını el bilekten yapılmaktadır.

Bilekten yapılan koroner anjiyografi işleminin en önemli avantajı kanamayı durdurmak için kasığa kum torbası konulmasına ihtiyaç duyulmaması ve hastanın işlem sonrası hemen yürümeye başlayabilmesidir.  Başkent Üniversitesi İstanbul hastanesinde de koroner anjiyografi ve stent işlemlerinin tamama yakını çok tecrübeli bir kadro tarafından el bileğinden yapılmaktadır. Hastanemizde her anjiyografi ve stent işlemine biri mutlaka öğretim üyesi olmak üzere iki kardiyolog girmektedir. İki kişi işlemi yaparken diğer bir öğretim üyesi de dışardan işlemi takip etmektedir. Tecrübeli bir ekip (üç kişi) tarafından yapılan bu işlemlerde amaç komplikasyonu en aza indirebilmektir.

Tecrübeli kalp ekibimiz kadar önemli olan diğer avantajımız ise en son çıkan teknolojik alt yapılara sahip 2 adet anjiyografi cihazı ile bu işlemlerin yapılabiliyor olmasıdır. Tecrübeli ekip ve son model anjiyografi cihazlarımız ile kalp ve damar sistemine ait her türlü kompleks girişim en güvenilir biçimde yapılabilmektedir.

 

 

SAĞLIK REHBERİ

+250 Blog Yazısı
+50 Uzman Yazar
+30 Kategori

Sağlık Yazıları

 

 

BAŞKENT TV

+300 Video
+50 Doktor
+30 Kategori

Videolar

 

 

MİKRO SİTELER

6 Web Sitesi
Kapsamlı İçerik
Güncel Bilgi

Web Siteleri