Kurumsal

Hakkımızda

Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi, Altunizade Mahallesi Oymacı Sok. No:7’deki arsasında, Başkent Üniversitesi’nin tamamen kendi imkanları ile inşa edip, en modern ekipmanla donattığı yeni bir sağlık tesisi olarak 23 Şubat 2007 tarihinde hizmete girmiştir.

Hastanemizin kuruluş amacı, hastalarımıza güvenli, kaliteli ve hızlı sağlık hizmetinin verilmesidir. Üniversitemizin sağlık hizmetinde kalite anlayışı “TS-EN ISO 9001:2015” ile sertifikalanmıştır. Bu açıdan merkezimiz, Başkent Üniversitesinin yurt sathına yayılmış diğer 9 hastanesinden farklı değildir. Kısaca ifade etmek gerekirse, merkezimiz yeni bir binada, Başkent Üniversitesinin bilgi birikimini ve deneyimini İstanbul’a taşımaktadır.

Yaklaşık 13.000 m2 kapalı alandan oluşan 126 yataklı ana binamızın yanı sıra ek hizmet polikliniklerimiz ve 44 yataklı Çekmeköy Diyaliz Merkezi‘miz ile hizmet vermekteyiz.

Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanemizde 70 hasta yatağına ek olarak;

  • 21 yataklı Palyatif Bakım Merkezi,
  • 12 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım,
  • 10 yataklı Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım,
  • 7 yataklı Koroner Yoğun Bakım,
  • 6 yataklı KVC Yoğun Bakım üniteleri ile hizmet verilmektedir.

Ana hastane binasındaki 2 katta yataklı servisler bulunmaktadır. Servislerde yatan hastalar için yakın izlem ve güvenlik ön plandadır. “Code Blue” adı verilen acil uyarı sistemi ve telemetrik izlem bu güvenlik unsurlarındandır. Hastalar yattıkları yerlerde sabit monitörlerden izlenebildikleri gibi, dolaşırken, odalarının dışına çıktıklarında da monitörlerden izlenebileceklerdir. Böylelikle yatarken olmadığı halde dolaşırken ortaya çıkabilecek ritm sorunları da tanımlanabilecektir. “Code Blue” sistemi ise hasta odasında ve banyosunda bulunan hemşire çağrı sistemlerinden bir uyarı alındığında devreye girer. Her an hazır bulunan bir “acil müdahale ekibi” en kısa zamanda olay yerine ulaşır ve yerinde zaten başlatılmış olan “canlandırma” işlemini üstlenir. Bu müdahalenin gerektiği hızda yapılıp yapılmadığı, ekibin zamanında ulaşıp ulaşmadığı yönetim tarafından denetlenir.

Ayrıca ameliyathane, yoğun bakım ve katların ısı ve havalandırma takipleri, jeneratörlerin performansı gibi teknik özellikler merkezi otomasyon kontrol merkezinden devamlı izlenmektedir. Elektrik kesintilerine karşı kritik bölgelerde kesintisiz güç kaynakları sürekli olarak devrede tutulmaktadır. İstanbul’da hızla gelişimini sürdüren Başkent Üniversitesi yeni poliklinikleri ile hizmet alanını daha da genişletmiştir.

 

SAĞLIK REHBERİ

+250 Blog Yazısı
+50 Uzman Yazar
+30 Kategori

Sağlık Yazıları

 

 

BAŞKENT TV

+300 Video
+50 Doktor
+30 Kategori

Videolar

 

 

MİKRO SİTELER

6 Web Sitesi
Kapsamlı İçerik
Güncel Bilgi

Web Siteleri