Nörotoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi anabilim dalına ait bir üst-uzmanlık alanıdır. Kulak, denge ve işitme sistemleri, temporal kemik (kulak ve etrafındaki kafatası kemiği), kafa tabanı ve bunlarla ilişkili baş boyun yapılarını tutan hastalıklar üzerinde yoğunlaşır.
Erişkinlerde ve çocuklarda, işitme siniri ve denge sinirini etkileyen hastalıklar, dengesizlik, başdönmesi, işitme kaybı, tinnitus (kulak uğultusu/çınlaması), kulağın infeksiyöz/bulaşıcı ve iltihaplı hastalıkları, yüz siniri bozuklukları, kulağın doğumsal/yapısal bozuklukları, kulak tümörleri, ve kafa tabanını tutan hastalıklar nörotolojinin ilgi alanına giren bazı durumlar arasında sayılabilir.
Rutin tanı yöntemleriyle belirlenmesi güç olan ve bir kısmı ileri laboratuar/araştırma testleri gerektiren, dengesizlik ve başdönmesi olmak üzere her türlü işitme, konuşma ve denge bozukluklarının tanısının doğru konulması, uygun tedavi yaklaşımlarının belirlenmesi ve gerekli tedaviye en kısa süre içinde başlanması hedefleriyle Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı bünyesinde Nörotoloji Kliniği kurulmuştur.
İleri araştırma ve uygulama olanaklarına sahip KBB Kliniği Nörotoloji laboratuvarında odyometre, impedansmetre, ABR, elektrokohleografi, otoakustik emisyon, bilgisayarlı elektronistagmografi, videonistagmografi, VEMP, oküler VEMP üniteleri bulunmaktadır. Nörotoloji kliniğine başvuran hastalar, başta Prof. Dr. Levent N. Özlüoğlu olmak üzere konusunda uzmanlaşmış hekimler tarafından ele alınmakta, sorunun kaynağı genellikle aynı gün içerisinde tespit edilerek tedavi süreci planlanmaktadır.
Vertigo (başdönmesi), çok çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen, kişinin kendisinin veya çevresinin genellikle dönme şeklinde olan hareket illüzyonu ile karakterize, birey - uzay uyumsuzluğu olarak tanımlanabilecek, sık karşılaşılan bir rahatsızlık hissidir. Vertigo ve dengesizlik acil servise ve polikliniğe yapılan tüm başvuru sebepleri içerisinde ilk 10 arasında yer almaktadır. Tüm diğer hastalıklarda olduğu gibi vertigoya neden olan sebebin net olarak ve kısa sürede ortaya konulması, tedavi yaklaşımının belirlenmesi açısından önemlidir.