Kılcal Damar Tedavisi

Kalp ve Damar Cerrahisi
Kılcal Damar Tedavisi

Kılcal Damar Tedavisi Nedir?

Termokoagülasyon cihazı, kılcal damar tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Kılcal damarlar, cilt yüzeyinde bulunan küçük kırmızı veya mor kan damarlarıdır. Bu damarlar sıklıkla estetik veya sağlık sorunlarına neden olabilir ve bu sorunu çözmek için termokoagülasyon cihazı kullanılır. 

Termokoagülasyon cihazı yüksek frekanslı elektrik akımı kullanarak dokularda kontrollü bir ısıtma sağlayan bir cihazdır. Kılcal damar tedavisi elektrokoter adı verilen bir alet kullanılarak uygulanır. 

 

Kılcal Damar Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kılcal damarın olduğu bölge temizlenir ve dezenfekte edilir.Tedavi bölgesine anestezik krem sürülebilir. Bu, işlem sırasında olası rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olur. 

Cihazın ince iğnesi veya elektrotu kılcal damarların üzerine yerleştirilir. Cihaz çok az elektrik üretir. Elektrot kılcal damarlara yerleştirildiğinde, elektrik enerjisi damarların içinde ısıya dönüştürülür. Bu ısılar damarlara zarar verir, onları etkiler ve açılmasını sağlar. 

Cihaz kanın kılcal damarlarda pıhtılaşmasını ve kan damarlarının çökmesini sağlar. Bu sayede kılcal damarların görünümü azaltılır veya tamamen giderilir. Tedavi sırasında hafif bir rahatsızlık veya yanma hissi oluşabilir. Ancak genellikle tolere edilebilir bir ağrıdır. 

 

Kılcal Damar Tedavisi Sonrası

Tedavi bitiminde uygulama yapılan bölgeye serinletici jel veya krem sürülebilir.  Bu uygulama cildi yatıştırır ve iyileştirir. Tedavi sonrasında hafif kızarıklık, şişlik veya soyulma gibi geçici yan etkiler görülebilir. Bu yan etkiler genellikle birkaç gün içinde kaybolur. Tedavi süresi damar ağlarının yoğunluğuna ve kişisel faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Tedavi edilen bölgede bir kaç hafta veya ay içinde kılcal damarların görünümünde azalma ve yok olmalar gözlemlenecektir.

Kılcal damar tedavisinde kullanılan termokoagülasyon cihazının bu konuda tecrübeli konusunda uzman kişilerce yapılması damar sağlığı açısından son derece önemlidir. İşlem öncesi hekimle iletişime geçilmesi, uygun tedavi yönteminin belirlenmesi ve olası riskler hakkında bilgi alınması önemlidir.

 

Başkent Web ve Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Güncellenme Tarihi: 30 Mayıs 2023 Salı

 

SAĞLIK REHBERİ

+250 Blog Yazısı
+50 Uzman Yazar
+30 Kategori

Sağlık Yazıları

 

 

BAŞKENT TV

+300 Video
+50 Doktor
+30 Kategori

Videolar

 

 

MİKRO SİTELER

6 Web Sitesi
Kapsamlı İçerik
Güncel Bilgi

Web Siteleri