Tüm Vücut Difüzyon MR Tarama

Check Up
Tüm Vücut Difüzyon MR Tarama

RADYOLOJİ

  • Tüm vücut Difüzyon MR çekiminde, beyinden diz altına kadar gövde, omurga, göğüs kafesi radyasyonsuz bir yöntemle taranır.
  • Tüm Vücut Difüzyon MR ile, birçok organda (kemikler dahil) oluşabilecek tümörlerin yayılmadan, henüz ileri evre bulguları oluşmadan erken evrede teşhis edilebilir.

 

Tüm Vücut Difüzyon MR Tarama Nedir?

MR cihazı, manyetik bir alandan faydalanılarak yapılan zararsız bir görüntüleme yöntemidir. Tüm Vücut Difüzyon MR X ışını içermediğinden, check-up yaptıran kişi radyasyon almaz.

Tüm Vücut Difüzyon MR ile; birçok organda (kemikler dahil) oluşabilecek tümörlerin yayılmadan henüz ileri evre bulguları oluşmadan erken evrede teşhis edilebilir.

Tüm vücut Difüzyon MR, çekiminde beyinden diz altına kadar, gövde, omurga, göğüs kafesi radyasyonsuz bir yöntemle taranmış olur.

Tüm Vücut Difüzyon MR, birçok organda, tümörlerin erken evrede teşhis edilmesine olanak sağlayan 90 dakikalık ilaçsız yapılan bir görüntüleme yöntemidir.

Tüm Vücut Difüzyon MR, aile öyküsünde kanser hastalığı olan, kanser endişesi olan, bu konuda rutin check up‘larını yaptıran kişilerde tamamlayıcı tarama programı  olarak uygulanması önerilir.

Tüm Vücut Difüzyon MR çekimlerine önce beyinden başlanır, ardından boyun ve akciğer, göğüs kafesi, karaciğer, pankreas, böbrek, böbrek üstü bezi ve diğer karın içi organların görüntülenmesi sağlanır.

Tümör taramalarında (akciğer, meme, prostat, sindirim sistemi) erken dönem bulgularını gözden kaçırmamak adına, Tüm vücut Difüzyon MR çekimlerinin bilinen pirimer yöntemlerden sonra tamamlayıcı yöntem olarak uygulanması önerilir.

Tüm Vücut Difüzyon MR tarama yöntemi, yan etkisi olmayan bir görüntüleme tekniği olması nedeniyle;  MR cihazında hareketsiz durabilen, 120 kilograma kadar, sağlık durumu el veren, her yaş gurubuna güvenle uygulanabilir.

 

Check Up Merkezi'ni incelemek için tıklayınız.

Biyokimya Laboratuvarı Test Rehberi’ni incelemek için tıklayınız.

 

Başkent Web ve Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Güncellenme Tarihi: 22 Aralık 2019 Pazar

 

SAĞLIK REHBERİ

+250 Blog Yazısı
+50 Uzman Yazar
+30 Kategori

Sağlık Yazıları

 

 

BAŞKENT TV

+300 Video
+50 Doktor
+30 Kategori

Videolar

 

 

MİKRO SİTELER

6 Web Sitesi
Kapsamlı İçerik
Güncel Bilgi

Web Siteleri