Çocukların diş yapıları ve çene özelliklerinin kontrol edildiği ortodontik muayene çocuk sağlığı için olmazsa olmazdır. Ortodontik muayenenin süt dişi düşme yaşı olan ortalama 6 yaş civarında gerçekleştirilmesi önerilir. Herhangi bir bozukluk teşhisinde hemen müdahale imkânı sunan bu dönem, çocuklarınızın ciddi sorunlarla karşılaşmaması adına önemlidir.
Dişler ile ilgili yaşanan problemlerde ortodontik tedavi için bir yaş sınırlaması olmasa da çene yapısındaki sorunlar için yaşa dikkat edilir. Çenenin önde veya geride olması gibi çok ciddi problemlerde erken dönemde mutlaka ortodontik tedavi için başvurulmalıdır. Aksi takdirde gelişim tamamlandıktan sonraki iskeletsel bozuklukların tedavisinde ortognatik cerrahi adı verilen işlemlerin tercih edilmesi gerekir.
Dişlerde görülen yapısal bozuklukları tedavi edilmemesi uzun vadede dişlerin iyi temizlenmemesine ve çürüklerin baş göstermesine neden olur. Ciddi diş kayıpları anlamına gelecek olan bu durumun yanı sıra çene bozukluklarında da yapısal sorunların daha karmaşık hale gelmesi durumu görülecektir. Bu nedenle ortodontik problemlerin tedavi edilmesi şarttır.
Diş, çene ve çene eklemi bozuklukları açısından tedavi ihtiyacı olan herkes ortodontik tedavi görebilir. Orotodntik tedavi için bir yaş sınırı yoktur.
Diş teli takılması genel anlamda ağrısız ve acısız bir uygulamadır. Ancak bazı hastalarda ve ağrı hissi ortaya çıkardığını ifade etmek gerekir. Maksimum 2-3 gün süren bu durum sonrasında kalıcı bir etkiden söz etmek mümkün olmayacaktır.
Diş teli çıkarıldıktan sonra retainer adı verilen pekiştirme plaklarının kullanılması gerekir. Aksi takdirde dişlerinizin eski formuna dönmesi muhtemel olacaktır.
Çocuklarınızın veya kendi dişlerinizin daha düzenli bir yapıda olmasını istiyorsanız diş teli uygulamasına başvurmanız gerekir. Bu durumda gündeme gelen fiyatların ortodonti uzmanları tarafından belirleneceğini bilmelisiniz. Çünkü her hastanın durumu kendine has olduğundan fiyatlar konusunda farklılıklar ortaya çıkması muhtemeldir.