Rotasyonel Aterektomi

Kardiyoloji
Rotasyonel Aterektomi

Rotasyonel Aterektomi Nedir?

Koroner Arter Hastalığı kalbi besleyen koroner arterler olarak adlandırılan atardamarların daralması veya tıkanmasına denir. Lokal anestezi altında, bilekten veya kasıktan bir atardamara girilerek koroner damarları açmak için uygulanan balon/stent işlemlerine "perkutan koroner girişim" denir. Ancak, koroner arterlerdeki darlık ileri derecede kireçli, uzun, kıvrımlı ise; darlık koroner arterlerin hemen başlangıç bölgesinde ise; koroner artere daha önceden balon/stent işlemi yapılmış ve yeniden tıkanmış ise; tıkanıklığın uzun süredir mevcut olduğu düşünülüyorsa uygulanacak olan balon/stent işlemi ile yeterli açıklık sağlanamayabilir.

Rotasyonel Aterektomi Tedavisi

Bu durumlarda ‘’Rotasyonel Aterektomi’’ adı verilen ucu yüksek hızda dönen (dakikada 180bin devir) elmas kaplı özel bir cihaz ile kireçli plaklar parçalanarak damar içyapısı genişletilir, damar açıklığı sağlanır. Merkezimizde başarı ile uygulanan bu işlem sonrası yerleştirilen stentin, takiplerde yeniden tıkanma olasılığının daha düşük olduğu bilinmektedir.    

Tanı ve tedavideki son dönem gelişmeleri yakından takip ederek kalp sağlığınız için güçlü kadromuz ile her zaman yanınızdayız

Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Ekibi

 

Başkent Web ve Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Güncellenme Tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe

 

SAĞLIK REHBERİ

+250 Blog Yazısı
+50 Uzman Yazar
+30 Kategori

Sağlık Yazıları

 

 

BAŞKENT TV

+300 Video
+50 Doktor
+30 Kategori

Videolar

 

 

MİKRO SİTELER

6 Web Sitesi
Kapsamlı İçerik
Güncel Bilgi

Web Siteleri