Periferik Arter Hastalıkları

Kardiyoloji
Periferik Arter Hastalıkları

Periferik Arter Hastalıkları Nedir?

Alt ekstremite periferik arter hastalığı (bacak atardamar hastalığı) nedenleri arasında karşımıza en sık ateroskleroz (damar sertliği) çıkmaktadır. Alt ekstremite periferik arter hastalıkları, tıkanıklık derecesine göre hastada herhangi bir şikayete neden olmayabileceği gibi intermittan kladikasyo olarak adlandırılan, fiziksel aktivite ile ortaya çıkan ve istirahatle rahatlayan bacak ağrısı, bacakta kramp şeklinde şikayetler ile hastayı doktora götürebilmektedir. Bacak damarlarındaki tıkanıklık ileri düzeyde olan hastalarda ise istirahatte bacaklarda ağrı veya ülser-gangrene neden olabilmektedir.

Periferik Arter Hastalıkları Tedavisi

Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda konu ile ilgili ileri düzey tecrübeye sahip öğretim üyeleri ve uzman hekim kadromuz aracılığı ile tıkayıcı periferik arter hastalıkları, anjiyografi yöntemi ile ameliyatsız bir şekilde tedavi edilmektedir. Damar tıkanıklığına neden olan aterosklerotik plak oluşumunun damar içerisinden kazıyarak çıkarılması işlemi (Aterektomi), İlaç kaplı balon uygulaması ve stent takılması gibi güncel, son teknoloji cihaz ve sistemler kullanarak hastalarımızı hem başarılı bir şekilde tedavi edebiliyoruz hem de bir gün gibi çok kısa sürede taburcu ederek hastalarımızın normal hayatlarına dönebilmelerine yardımcı oluyoruz.

%100 tıkalı bacak atardamarı (Kesikli çizgiler damarın normal hattını gösteriyor):

%100 tıkalı bacak atardamarı (Kesikli çizgiler damarın normal hattını gösteriyor) 

Aterektomi (Damar tıkanıklığına neden olan aterosklerotik plağın  özel cihazlar yardımı ile kazıyarak çıkarılması, Kırmızı ok):

Aterektomi (Damar tıkanıklığına neden olan aterosklerotik plağın  özel cihazlar yardımı ile kazıyarak çıkarılması, Kırmızı ok) 

Aterektomi yardımı ile damarın içinden çıkarılan materyal:

Aterektomi yardımı ile damarın içinden çıkarılan materyal 

İşlem sonrası tamamen açılmış olan damarın anjiyografik görüntüsü:

İşlem sonrası tamamen açılmış olan damarın anjiyografik görüntüsü 

 

Başkent Web ve Tıbbi Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Güncellenme Tarihi: 08 Kasım 2021 Pazartesi

 

SAĞLIK REHBERİ

+250 Blog Yazısı
+50 Uzman Yazar
+30 Kategori

Sağlık Yazıları

 

 

BAŞKENT TV

+300 Video
+50 Doktor
+30 Kategori

Videolar

 

 

MİKRO SİTELER

6 Web Sitesi
Kapsamlı İçerik
Güncel Bilgi

Web Siteleri