Sağlık raporu; başvuru sahibinin fiziksel ve ruhsal sağlığını ve kişinin belirli bir işe, göreve veya amaca uygunluğunu gösteren, yetkili bir doktor tarafından düzenlenen ve muayene sonrasında onaylanan sağlık belgesidir. Dünya Sağlık Örgütü "sağlığı" bedensel, zihinsel ve sosyal yönden iyi olma durumu olarak tanımlamaktadır. Sağlık çeşitli nedenlerle bozulduğunda, insanlar hastalanabilir ve tedaviye ihtiyaç duyabilir. Bu durumda doktorlar hastanın rahatsızlığını teşhis eder ve hasta için en uygun tedaviyi seçmeye çalışır. Teşhis ve hastalık hakkında hastaya verilen bilgilere doktor raporu adı verilir, bu rapora "sağlık raporu" da denir.
Raporlar, kendine has usul ve esaslara tâbi şekilde düzenlemeyi gerektirmektedir. Doktor görüşüne ihtiyaç duyulan durumlar sadece insanların hastalanması ile sınırlı değildir. Günlük yaşamdaki birçok durum doktor görüşü gerektirebilir. Doktor görüşünün gerekli olduğu durumlarda, örneğin sürücü belgesi almak için, sürücü olmaya uygunluğun değerlendirilmesi, evliliğe sağlık engeli olup olmadığının belirlenmesi, özel eğitime ihtiyacı olan gelişme çağındaki çocukların belirlenmesi, çocuk / yetişkinlerin spor yapmaya elverişli olup olmadığının belirlenmesi gibi birçok farklı konuda sağlık raporuna ihtiyaç vardır.
Fiziksel, zihinsel veya duyusal bozukluklara bağlı tedaviler, doktor görüşünün gerekli olduğu durumlardır. Doktor raporuna olan ihtiyacın oldukça fazla olması, farklı sağlık raporu türlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Hastanemiz; kişilerin yapılan ruhsal, bedensel muayene, tetkik, tahlil sonuçlarına göre aşağıdaki alanlarda sağlık raporları düzenlenmektedir.
Not: Sağlık raporu almaya elverişli olmadığı tespit edilenlere rapor ücreti iade edilmez.