Her öğünde tabağınızın yarısını sebzelere ayırın. Koyu yeşil yapraklı sebzeler, mor lahana, karnabahar, pancar gibi renkli, çeşitli mevsim sebzelerini tüketmeye özen gösterin.
Soğan, sarımsak, karnabahar, brokoli içerdikleri zengin besin bileşenleriyle bağışıklığınızın güçlenmesine yardımcı olur.
Zerdeçal, zencefil, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar, sarımsak, avokado yüksek anti-enflamatuar etkiye sahiptir.
Yağlı balıklar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, zeytinyağı, yumurta, tahin gibi besinler yüksek omega 3 içererek bağışıklığınıza destek olurlar.
Aşırıya kaçmadan yeterli miktarda karbonhidrat ve protein alımına dikkat edin.
Tabağınızın 1/4'ü sağlıklı karbonhidratlardan (tam tahıllı ekmek, bulgur, kurubaklagil gibi) , 1/4'ü ise sağlıklı proteinlerden (yoğurt, peynir, yumurta, kırmızı et, balık, hindi gibi) oluşmalıdır.
Her gün 2 porsiyon meyve tüketin. Ancak taze sıkılmış bile olsa meyvelerin suyunu içmek yerine, her zaman kendisini yemeye dikkat edin.
Yemeklerinizi mevsim sebze, meyvelerini kullanarak kendiniz hazırlayın.
İşlenmiş, hazır, paketli ürünlerden ve içeriğinde şeker, glikoz/mısır şurubu, beyaz un olan besinlerden uzak durmaya özen gösterin.
Kilonuza ve yaptığınız egzersize bağlı olarak ortalama 2-3 lt su için. Sağlıklı kişilerde günlük içilmesi gereken su miktarı kilogram başına 30 ml'dir (kg*30 ml).