Kurumsal

Hizmet Kalite Standartları

T.C. Sağlık Bakanlığının tüm hastaneleri denetlemek amacıyla geliştirdiği Özel Hizmet Kalite Standartlarına tüm sağlık kuruluşlarımızda uygulanmaya başlanmış bu amaçla her kurumumuzda kapsamlı denetlemeler ve mevcut durum analizleri gerçekleştirilmektedir.

Bu bağlamda Neler Yapıldı?

  • Hasta Güvenliği: Başkent Üniversitesi Hastanesi ve Bağlı Kurumları’nda asla oda numarası veya hastanın tanısı ile seslenilmez. Burada hastalar hem kimlik bilekliği, hem de dosyasından üçlü kriter kullanılarak adı soyadı, kimlik numarası ve doğum tarihi ile doğrulanır. Bu işlem belirli hastalar için değil, tüm hastalar için kullanılır. Hastanın ameliyat olacağı bölge veya alan neresi ise hasta katında işaretlemesi yapılır. Hekimi opere olacak bölgeyi görür ve onaylar. Hastanın onamı ve opere edilecek bölgesi işaretlenmiş mi kontrol edilir. Eğer hastanın allerjisi varsa ikinci bir bileklik daha takılır. Bizim ülkemizde adı ve soyadı aynı olan çok insan vardır. Eğer hastanemizde aynı isimle ikinci bir hasta olursa yanlış bir tedavi uygulanmaması için sistem otomatik olarak uyarır.
  • Hastane enfeksiyonu: Enfeksiyon oranlarının hastanemizde yüzde sıfırlara varması için gerekli çalışmalar yapılıp ölçümleniyor. Hastanın yanlış tanımlanmasına ilişkin hatalar: Hastanemizde doğru hasta, doğru işlem, doğru organın doğru cerrah tarafından ameliyat edilmesi esastır.
  • İşlerin teslimi: Hekimden hekime, hekimden hemşireye, nöbetten nöbete bilgilerin doğru aktarılması gerekir. Bunun sağlanması için biz uygun kayıt mekanizmalarını çok net ve kesin kurallarla oluşturduk. “etkin iletişimin sağlanması” amacıyla yöntemler geliştirdik.
  • İlaç güvenliği: Doğru hastaya doğru yoldan doğru ilacın verilmesi önemlidir. İlacın etkilerinin izlenmesi ise daha da önemlidir. Hekim iki ilaç veriyorsa bu iki ilacın birbirine etkisini klinik eczacılarımız tarafından araştırılır. Onlar onaylarsa hemşirelerimiz ilaçları uygular. Ayrıca ilaçlar sadece diğer ilaçlarla değil, yiyecek ve içecekler ile de etkileşebilir. Bu kontrol da diyetisyenlerimiz tarafından yapılır.
  • Hastanedeki cihazlar: Hastalar için kullanılan cihazlara ehliyetsiz ya da yetkisiz kişilerin dokunmasını önlemezseniz veya ölçümlediği verileri kontrol edilmemiş cihazları kullanırsanız hastaya zarar verebilirsiniz. Bu nedenle herhangi bir ölçüm sapması olmaması amacıyla tüm medikal cihazlarımızın kalibrasyonlarını, 1997 yılında Başkent Üniversitesi Kalite Yönetim Temsilciliği bünyesinde kurulan Kalibrasyon Ünitesi gerçekleştirmektedir. O tarihten bugüne kadar TS-EN ISO/IEC 17025 standardı temel alınarak, uzman kişiler tarafından yerinde hizmet ilkesiyle hizmet veren tam donanımlı bu ünite yapılan protokoller doğrultusunda , Başkent Üniversitesi Hastanesi ve bağlı kuruluşlarındaki kullanılan tüm cihaz ve teçhizatların kalibrasyon hizmetini sürdürmektedir.

 

SAĞLIK REHBERİ

+250 Blog Yazısı
+50 Uzman Yazar
+30 Kategori

Sağlık Yazıları

 

 

BAŞKENT TV

+290 Video
+50 Doktor
+30 Kategori

Videolar

 

 

MİKRO SİTELER

6 Web Sitesi
Kapsamlı İçerik
Güncel Bilgi

Web Siteleri